Aquest primer trimestre, els alumnes de l’optativa de Cultura Clàssica vam començar parlant sobre Europa, la creació del continent i l’al·lota que li dona nom.

En primer lloc, vam investigar qui era Europa i com la història de l’art ha explicat aquest mite a través de quadres de diferents pintors i èpoques. Així sabem que Europa va ser una jove princesa que va ser segrestada per Zeus, el déu de l’Olimp.

El rapto de Europa de Rubens Copia Tiziano Prado

Després vam conèixer que a l’antiga Grècia els grecs s’unificaven per tenir una mateixa llengua i una mateixa moneda. Actualment, a Europa, també compartim una mateixa moneda que és l’Euro, un nom que deriva de la princesa que dona nom al nostre continent. En aquesta situació d'aprenentatge, vam veure que la moneda és un forma de pagar que no és gens actual i ja s'emprava per comerciar i fer bescanvis en temps dels grecs. Com no podia ser d’altra manera, per completar aquesta situació, cada alumne hem creat la nostra pròpia moneda derivada dels nostres noms: Entus, Fenos, o Larapolis, entre d’altres.

moneda Alan

 

 

moneda Alessandra

 

moneda LaraDes de l’antiguitat, la humanitat ha estat una societat inventora i, al llarg de la història, hem vist alguns invents com la màquina de vapor i les portes automàtiques d’Heró d’Alexandria, o Arquímedes, que va inventar el “caragol d’Arquímedes” i va descobrir com mesurar el volum d’un cos.

Els alumnes de l’optativa de Cultura clàssica: Adrián, Alan, Alessandra, Ferran, Joan Lara M., Lara V., Liz i Raul.